Op maandag 20 en dinsdagvoormiddag 21 september werken wij hard achter de schermen!
We zijn dan alleen telefonisch bereikbaar. Vanaf dinsdagnamiddag ben je opnieuw welkom
in de showroom en vanaf woensdag voor je afhaling!

blauwsteenspecialist heeft voor u de volgende artikelen

€ 11,56/ stuk

Chinese Hardsteen Verzoet & Getrommeld muurplint

Chinese hardsteen heeft dezelfde eigenschappen en kwaliteiten als de Belgische en Oosterse blauwe steen. Deze Chinese "blauwe" steen heeft een iets donkerdere uitstraling. Het hogere dolomietgehalte in de steen kan na verloop van tijd een bruine tint vertonen (door regen en wind) wat deze tegel een sterk landelijk karakter bezorgt. Op gebied van onderhoud en levensduur zijn ze evenwaardig aan de Belgische en Oosterse blauwe steen. De Chinese blauwe steen is donker en egaal in tekening en kleur. Zijn donkerblauw-grijze tint is hierbij typerend. Het getrommelde effect wordt verkregen door nieuw gebakken stenen in een draaiende trommel te plaatsen, waardoor deze afgeronde en licht gebrokkelde randen opleveren. Hierdoor bekom je een oudere uitstraling, wat de laatste jaren populairder aan het worden is. Verzoeten is een oppervlakteafwerking van natuursteen die een glad en glanzend effect als resultaat heeft. Zoeten kan je vergelijken met polijsten maar hier zal de steen net iets meer glanzen. Doordat deze muurplint in Chinese hardsteen getrommeld en verzoet is, heeft deze een oudere look en is ook wat donkerder dan niet-verzoete stenen. Deze zien er wat robuuster uit maar moeten daarom niet aan kwaliteit inboeten. Deze plint kan zowel binnen en buiten gebruikt worden als verfraaiing van uw woning.

Meer informatie »
promo

€ 65,33

€ 60,50/ m²

Chinese Hardsteen Verzoet & Getrommeld Romaans Verband

Chinese hardsteen heeft dezelfde eigenschappen en kwaliteiten als de Belgische en Oosterse blauwe steen. Deze Chinese "blauwe" steen heeft een iets donkerdere uitstraling. Het hogere dolomietgehalte in de steen kan na verloop van tijd een bruine tint vertonen (door regen en wind) wat deze tegel een sterk landelijk karakter bezorgt. Op gebied van onderhoud en levensduur zijn ze evenwaardig aan de Belgische en Oosterse blauwe steen. De Chinese blauwe steen is donker en egaal in tekening en kleur. Zijn donkerblauw-grijze tint is hierbij typerend. Het getrommelde effect wordt verkregen door nieuw gebakken stenen in een draaiende trommel te plaatsen, waardoor deze afgeronde en licht gebrokkelde randen opleveren. Hierdoor bekom je een oudere uitstraling, wat de laatste jaren populairder aan het worden is. Verzoeten is een oppervlakteafwerking van natuursteen die een glad en glanzend effect als resultaat heeft. Zoeten kan je vergelijken met polijsten maar hier zal de steen net iets meer glanzen. Het Romaans verband is ook beschikbaar in Chinese hardsteen en meer bepaald in een getrommelde en verzoete afwerking. Dit heeft als gevolg dat deze tegels een rustiek en verouderd effect krijgen. Deze tegels kunt u gebruiken voor de aanleg van uw vloer of terras. Enkel beschikbaar in klein Romaans verband met een dikte van 2,5cm.

Meer informatie »

€ 57,25/ m²

Chinese Hardsteen Verzoet & Getrommeld tegels

Chinese hardsteen heeft dezelfde eigenschappen en kwaliteiten als de Belgische en Oosterse blauwe steen. Deze Chinese "blauwe" steen heeft een iets donkerdere uitstraling. Het hogere dolomietgehalte in de steen kan na verloop van tijd een bruine tint vertonen (door regen en wind) wat deze tegel een sterk landelijk karakter bezorgt. Op gebied van onderhoud en levensduur zijn ze evenwaardig aan de Belgische en Oosterse blauwe steen. De Chinese blauwe steen is donker en egaal in tekening en kleur. Zijn donkerblauw-grijze tint is hierbij typerend. Het getrommelde effect wordt verkregen door nieuw gebakken stenen in een draaiende trommel te plaatsen, waardoor deze afgeronde en licht gebrokkelde randen opleveren. Hierdoor bekom je een oudere uitstraling, wat de laatste jaren populairder aan het worden is. Verzoeten is een oppervlakteafwerking van natuursteen die een glad en glanzend effect als resultaat heeft. Zoeten kan je vergelijken met polijsten maar hier zal de steen net iets meer glanzen. Verzoete en getrommelde tegels geven een verouderde indruk doordat deze donkerder (verzoet) en afgebrokkeld (getrommeld) zijn. Deze passen dus perfect bij uw landelijke woning. Daarnaast zijn deze tegels ook perfect te combineren met een iets modernere uitstraling. Deze afwerking wordt steeds populairder de laatste jaren. Blauwsteenspecialist.be heeft een zeer divers aanbod van deze tegel. U kunt zowel kiezen tussen verschillende maten als verschillende vormen, zoals rechthoekige en vierkante. Deze Chinese hardstenen tegels zijn ideaal voor terrassen en vloeren. Tegels met een dikte vanaf 4cm kunt u ook gebruiken voor de aanleg van uw oprit.

Meer informatie »

Tegels Verzoet & Getrommeld

Het getrommelde effect wordt verkregen door de tegels in een draaiende trommel te plaatsen die gevuld is met kiezels van diverse groottes. De botsing van de tegel met de kiezels zorgt ervoor dat de randen en hoeken een beetje afbrokkelen en ronder worden. Door deze afwerking krijgt de steen een oudere uitstraling. Deze techniek wordt al jaren toegepast maar is de laatste jaren een groter wordende trend.

Verzoeten is een oppervlakteafwerking van natuursteen die een glad en glanzend effect als resultaat heeft. De Chinese hardsteen wordt bewerkt met behulp van schuurkoppen en mechanische schuurmachines onder besproeiing van water. Het verzoeten heeft als resultaat dat de tegel over een lichte weerspiegeling beschikt, alsook een effen maar mat oppervlak zonder zichtbare groefjes. Door verzoeting worden de hardstenen donkerder.

Zoeten wordt gezien als laatste onderdeel van het schuurproces en kan je vergelijken met polijsten maar bij het polijsten zal de steen net iets meer glanzen.

Cookies | Uw privacy | Blauwsteenspecialist is onderdeel van EXZO