blauwsteenspecialist heeft bij platine de volgende productgroepen

Platine

Platines, kasseien of kinderkopjes zijn natuurstenen die worden gekenmerkt door hun ruw karakter. De meest gangbare platines vinden hun oorsprong in België en India.

Belgisch porfier wordt, naarmate deze meer gebruikt wordt, zeer solide en verkrijgt zo een prachtige patina. Deze worden sinds enige tijd niet meer nieuw ontgonnen omdat de reserves van deze natuursteen stilaan uitgeput raken. Als gevolg krijgen de kasseien van opengebroken wegen een nieuw leven. Platines van Belgische afkomst zijn alleen te verkrijgen in vierkante vorm.
Om het tekort van Belgische kasseien op te vangen worden nieuw ontgonnen platines geïmporteerd, onder meer vanuit India. Deze natuursteen is ongeveer gelijkaardig aan de Belgische en zijn beschikbaar in diverse formaten en diktes, alsook in verschillende kleuren. Geïmporteerde platines beschikken over een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
Kasseistenen bieden diverse mogelijkheden. Vroeger werden platines vooral gebruikt om wegen te verharden, nu zijn ze vooral populair als basismateriaal voor de aanleg van opritten en terrassen. Hun natuurlijk ruwe oppervlak zorgt voor een rustieke en nostalgische uitstraling. Het reliëf dat ontstaat na aanleg, benadrukt zijn charme en authenticiteit.

We beschikken over zeven verschillende soorten platines/kasseien in ons assortiment. Zo bieden we de Kandla Grey, Kandla Bruin, Kandla Charcoal, Saha Black, Basalt Donker, Keda porfier en gezaagde kasseien aan. Daarnaast zijn er ook verschillende afwerkingen een optie.

Cookies | Uw privacy | Blauwsteenspecialist is onderdeel van EXZO